Si Cantik dan Si Kacak

Sunday, February 17, 2013

Letih dalam bahagia

Assalamualaikum... salam ahad..
Alhamdulillah hari ni masih sihat dan kuat seperti dia, letih semalam masih terasa tapi alhamdulillah, letih pon semangat. Sekurang kurangnya hari semalam mampu meleraikan penat beban kerja dan kehidupan, hari semalam mampu menggembirakan hati sendiri.

Seharian berjalan tanpa henti, tipu...naik kereta dan jalan juga, hahaha.. Lepas berangkat pulang dari kenduri semalam, singgah di Empangan Mengkuang. Okey, agak teruja, x sangka ada tempat macam tu buat hilang stress, feeling sikit. Sangat damai dan mempersonakan mata dan minda. Alhamdulillah masih diberi kesempatan hirup udara segar.

ehsan pakcik google

sorry punya la teruja dengan tempat cantik sampai lupa nak snap photo, sia sia phone adacamera tapi x guna, sangat 'alien'. Tak tipu kan, tempai ni cantik sangat, tenang, pertama kali sampai terus jatuh cinta.
lagi ehsan pakcik google

kawasan dia luas, tak pasti berapa per segi, kalau nak tau sila google, den malas nak google. Dari pandangan mata, semalam ramai yang jogging, bersantai, piknik, bergambar, dating, cuci mata, pengantin ambil gambar kahwin (idea photoshoot kahwin ni) dan tengok video matlutfi90 :) hahahaa

settle cuci mata, minda dan hilang stress gerak tinggalkan kawasan ciptaan illahi ni. Susah nak cari tempat yang mendamaikan macam ni, kalau ada pun habis diterokai ciptaan agung ni. Makin maju zaman makin kita tak kenal asal usul bumi dipijak. Nanti zaman makin maju, tasik pun x kenal rupa bentuk.

last destination, makan malam berdekatan UITM Permatang Pauh
masih menggunakan ehsan pakcik google



salam sayang,





2 comments:

Cik Nurfadzreen Fisul said...

Lama Cik Tyla tak update blog no. mana p? ngeee. btw. Empangan Mengkuang ni kat negeri mana?

Ibu Muda said...

Hehe....tu la kan dh lama x update, skrg nak berjinak balik, kekok la rasa... Empangan mengkuang ni area penang, bukit mrtajam...p la, best...tenang sgt...nak p nnt roger la tila,boleh dating...hehe